Casalini Mopedbilar

Casalini Mopedbilar

M20 Superleggera

Casalini presenterar en helt ny version av M20. Det italienska racingarvet lyfts fram med den legendariska karosstillverkaren Superleggera!

Läs mer om M20 Superleggera

M20

Casalini lanserar nu den nya modellen M20. Casalini har tillsammans med motortillverkaren Kohler utvecklat en helt ny motor för mopedbilar som möter miljökraven Euro4. Motorn är en modern motor med elektronisk insprutning som ger låg förbrukning och låga utsläppvärden.

Läs mer om M20

Transport 2018 års modell

Casalini Transport är en helt unik mopedklassad, smidigt transportfordon med hela 250 kg lastförmåga. Det enda som krävs för att köra den är att man fyllt 15 och har ett mopedkörtkort för EU-moped (naturligtvis gäller även B-körkort).

Läs mer om Transport 2018 års modell

För dig som värderar hög kvalitet säkerhet och pålitlighet har vi produkten för dig.

Vi är stolta att få ge dig möjligheten att äga en Casalini, originalet från Italien.

Casalini bygger marknadens säkraste mopedbilar. Casalini mopedbilar byggs med en helt unik kaross i handupplagd glasfiberarmerad plast som är förstärkt med Kevlar i vitala delar. Konstruktionen bygger på en helgjuten kaross på samma sätt som båtar och exklusiva sportbilar byggs. Denna konstruktion ger föraren en säkerhet som vanliga mopedbilar som byggs med ABS-plast inte kan mäta sig med. ABS plasten är betydligt svagare och lämpar sig mycket dåligt i kallt klimat då den blir än mer ömtålig och lätt spricker vid sammanstöt.

Casalini har många fördelar och kommer leverera dig en produkt som byggs upp på ett unikt sätt i jämförelse med många andra Mopedbilstillverkare. Detta gör att den bla är tystare har en mer gedigen känsla och en enastående komfort. Glasfiberkarossen är praktiskt taget outslitlig och det innebär att bilen håller mycket länge vilket ger ett högt andrahandsvärde. Casalinifabriken ligger i norra Italien och företagets mopedbilar säljs sedan 1969 över hela Europa. Casalini´s mopedbilar sätts samman för hand av noggranna och skickliga montörer. Casalini har tillsammans med motortillverkaren Kohler utvecklat en helt ny motor för mopedbilar som möter miljökraven Euro4 vilket är den högsta klassen när det kommer till mopedbilar. Motorn är en modern motor med elektronisk insprutning som ger låg förbrukning och låga utsläppsvärden utan att göra avkall på kvalitet.

Casalini Mopedbilar har många bekvämligheter som en vanlig bil. Bekväma säten, värme, luftkonditionering, fönsterhissar, stereo, backassistent, GPS mm. Du kan kort och gott utrusta din mopedbil som du vill ha den. Det finns ett utbud av standardbilar där alla grundläggande funktioner finns, till det kan du sedan lägga till olika utrustning. Vi kan Casalini fråga oss gärna om råd.

Garantier. Casalini lämnar 24 månaders fabriksgaranti på de Mopedbilar man producerar.

Service, reparation och underhåll.

Vänligen boka tid hos Sthlm Biltjänster 08–257221

www.sthlmbiltjanster.se

Vår verkstad har lång erfarenhet av Mopedbilar och samarbetar med alla försäkringsbolag.

Våra mopedbilar

Vänligen välj vilken fordonstyp du vill veta mer om

 

Att äga en mopedbil

På den här sidan har vi samlat mycket av det du behöver veta om mopedbilar, kanske till och med allt när det gäller regler och annan nyttig information.

Mopedbil är ett fordon som får framföras på alla vägar utom motorväg och motortrafikled. Du kör den med ett mopedkörkort, sk. AM-Körkort. Den är befriad från fordonskatt och besiktningsplikt, vilket gör mopedbilen till ett väldigt enkelt fordon att äga.

Fördelen med mopedbilen är många. Lagen säger att en mopedbil får väga max 350kg utan last och får max lasta 260kg. Det finns två sittplatser i bilen och många modeller har ett generöst bagageutrymme som skapar många möjligheter och frihet för bilägaren.

Motorn får ha en nettoeffekt på högs 4 kilowatt(5,44hk) och får max ha en hastighet av 45km/h. Motorn är en diesel motor, som ger en lugnare och tystare gång än bensinmotorn. Dieselmotorn har cylindervolym från 500cc-635cc ger mycket bra vridmoment som hjälper mopedbilen att klara av branta backar. Högre cylindervolym innebär bättre vridmoment och därmed en starkare motor.

Mopedbilen måste ha minst en trafikförsäkring, men vi rekommenderar en helförsäkring eftersom den täcker både brand, stöld och vagnskada. Mopedbilar är ofta utformade som en personbil.

Mopedbilen skall ha en sk. LGF-skylt samt en registreringsskylt, båda placeras baktill på bilen. Mopedbilen får köras från 15 års ålder om man har ett AM-körkort för moped klass1 (EU-moped).

Vissa tycker att mopedbilen kostar mycket i förhållande till en vanlig bil. Och förklaringen är att det är inte en vanlig bil. När man bygger en mopedbil så får den max väga 350kg. Vilket innebär att man måste använda material som är mycket kostsamma att köpa in och bearbeta, som kompositmaterial och aluminium. Mopedbilar byggs också i förhållandevis små serier och därmed blir kostnaden för inköpen av material höga. För att lyckas bygga en mopedbil på max 350kg krävs mycket manuellt arbete vilket även påverkar konsumentens pris. 

Mopedbil innebär en stor frihet för många människor som inte har bil-körkort. Man kan nu åka varmt och skyddat året runt. Bagageutrymmet skapar möjlighet att ta med exempelvis sport- och fritidsutrustning, så som hockeytrunken, golfsetet m.m. Man kan också ta med sig hunden ut till skogen på söndagen. Eller varför inte ta moppebilen över till kompisarna en lördagskväll. Möjligheterna är som sagt många. 

Dagens mopedbilar har många bekvämligheter som en vanlig bil. Bekväma säten, värme, luftkonditionering, fönsterhissar, stereo, back assistent, GPS mm. Du kan kort och gott utrusta din mopedbil som du vill ha den. Det finns ett utbud av standardbilar där alla grundläggande funktioner finns, till det kan du sedan lägga till olika utrustning. Vi kan mopedbilar fråga oss gärna om råd.